ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 26/05/2013


Το βασανιστήριο με το σιδερένιο κουτί
<<  Στο Ciampino, το δεύτερο αεροδρόμιο της Ρώμης, είναι σαν να μην υπάρχει άλλη αεροπορική εταιρεία. Εμείς στο γκισέ Α10, πετάμε με RyanAir για Θεσσαλονίκη, απέναντι ξεκινάει μια τεράστια ουρά που στριφογυρίζει σε όλη την αίθουσα αναμονής για να καταλήξει στο γκισέ για Γκέτεμποργκ και στο βάθος ήδη ετοιμάζεται για ταξίδι το τσούρμο για Αϊντχόβεν. Αυτοί οι επιβάτες της RyanAir είναι και οι πιο άτυχοι.
Η υπάλληλος τους βάζει έναν έναν να χώνουν την τσάντα τους στο ειδικό σιδερένιο κουτί, να της αποδείξουν πως χωράει.  «Επεσαν στη στρίγγλα», κάνει ο νεαρός δίπλα μου, ο Γιώργος, που έχει ξαναπετάξει με RyanΑir. Τον κοιτάζω με απορία. «Οι υπάλληλοι μόνο αν θέλουν σε ελέγχουν», λέει.   «Αν θέλουν, μπορούν και να σου ζυγίσουν τη βαλίτσα».   Ο νεαρός λέει πως   το χειρότερο απ’ όλα «είναι να σου βγάλουν το χάρτινο κουτί. Εκεί δεν μπορείς να τη στριμώξεις τη βαλίτσα. Αν πας να τη βάλεις μέσα κι αυτό σκιστεί, πληρώνεις επί τόπου. Εκατό ευρώ ακόμα!».
Αλλά βέβαια, μπορεί και να μη σου ζητήσουν τίποτε απ’ όλ’ αυτά. «Να, κοίτα εκεί», κάνει ο Γιώργος. Μου δείχνει την ουρά της RyanAir για Ντίσελντορφ. Μεγάλες και μικρές χειραποσκευές περνούν χωρίς κανέναν έλεγχο. Η υπάλληλος σταματάει μόνο μια γυναίκα με τρεις τσάντες. Οι υπόλοιποι επιβάτες την χαζεύουν όπως έχει πέσει στο πάτωμα και παλεύει να χωρέσει όλα της τα πράγματα σε μία τσάντα. «  Και να τα καταφέρει, θα φρακάρει μετά η τσάντα της στο σιδερένιο κουτί», λέει ο Γιώργος. «Το οποίο είναι δύο πόντους πιο στενό από το αντίστοιχο της Ολυμπιακής. Για να πουλάει η RyanAir τις δικές της βαλίτσες, που είναι στο σωστό μέγεθος». «Τι γίνεται αν η τσάντα σου δεν χωράει;», τον ρωτάω. «Ο,τι γίνεται κάθε φορά που σε πιάνει λάθος η RyanAir: πληρώνεις»  , λέει ο Γιώργος.
«Φθηνά εισιτήρια, πανάκριβα πρόστιμα».   Στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, λέει, είδε και ζυγαριές της RyanAir με… κερματοδέκτη: όποιος επιβάτης ήθελε να ξέρει αν είναι η βαλίτσα του υπέρβαρη πριν φτάσει στο γκισέ, έπρεπε να πληρώσει μισή λίρα για να τη ζυγίσει!
Α  ναρωτιέμαι τι απ’ όλ’ αυτά περιμένει τη δική μας πτήση.   Είμαστε ήδη όρθιοι στην ουρά είκοσι λεπτά όταν, επιτέλους, έρχεται το προσωπικό να ανοίξει την πύλη. Πρώτοι περνούν οι τρεις νεαροί που έχουν κάνει priority booking – δηλαδή με 10 ευρώ παραπάνω, δικαιούνται να μπουν πρώτοι στο αεροπλάνο και να διαλέξουν όποια θέση τους αρέσει. Ο πρώτος περνάει γελαστός, ο δεύτερος το ίδιο, ο τρίτος όμως ακούει το «Just a moment, sir!».   Ο υπάλληλος παίρνει την τσάντα του, που μοιάζει έτοιμη να εκραγεί απ’ τα πολλά ρούχα. Την πάει στο σιδερένιο κουτί. Ο νεαρός σηκώνει την τσάντα και προσπαθεί να τη βάλει ανάμεσα στα σίδερα. Βλέπω τον υπάλληλο που τον κοιτάζει με ύφος ματαιότητας.   Ο νεαρός όμως επιμένει, τώρα χτυπάει με μανία την τσάντα του να χωθεί στο κουτί. Και ξαφνικά, το σίδερο υποχωρεί και η τσάντα γλιστράει μέσα ολόκληρη. «Ναιαιαι!», φωνάζει ο νεαρός και σηκώνει τα χέρια στον αέρα. Γυρίζει προς την ουρά των Ελλήνων. «Greece - Italy, one - zero!», φωνάζει δυνατά. Ο φίλος του, δυο μέτρα πιο ’κει, κάνει αυθόρμητα σήμα να χειροκροτήσουμε. Οι επιβάτες γελώντας αρχίζουν τα παλαμάκια. Ο νεαρός με την τσάντα υποκλίνεται και μετά φεύγει για το αεροπλάνο καταχειροκροτούμενος.>>

XΟΡΗΓΌς ΆΡΘΡΟΥ 
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ VENTUS
2310844553
ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΩΝ RYANAIR  
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ
              
Trolley Cabina Rigido 4 Ruote Bagaglio a Mano Ryanair Lumi Apollo Giallo Art. 1960 06Trolley Cabina Rigido 4 Ruote Bagaglio a Mano Ryanair Lumi Apollo Panna Art. 1960 301. Χειραποσκευή ΣΚΛΗΡΗ LUX, ABU LUMI ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ RYANAIR, 55Χ40Χ20 cm. 50 lits. Me 8 ρόδες!

ΔEN έχει χερούλια στα πλάγια, ούτε τάπες. Απίστευτα μεγάλος χώρος! Εκμεταλλεύεσαι όλες τις διαστάσεις!

XΡΩΜΑΤΑ: ΠΡΑΣΙΝΟ- ΚΙΤΡΙΝΟ- ΦΟΥΞ- ΡΟΖ- ΜΠΕΖ- ΜΩΒ. (Εξαντλούνται λόγο τεράστιας ζήτησης.Ότι άλλο έχει κυκλοφορήσει είναι τουλάχιστον 10 λίτρα πιο λιγότερο σε ωφέλιμο όγκο....)

LUMI. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΣ. ΠΩΛΗΣΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗ - ΛΙΑΝΙΚΗ. TIMH 45,00 Eυρώ.

ΠΛΗΡΩΣΤΕ KAI ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ-ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ! ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ!Viva Payments


ΠΛΗΡΩΣΤΕ, στείλτε τα στοιχεία αποστολής με e-mail στο ventusgr@gmail.com και θα έχετε πολύ γρήγορα την μεγαλύτερη χειραποσκευή για RYANAIR! Στην τιμη πληρωμής είναι και τα μεταφορικά έξοδα.



€ 49,99 ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια